Outlaw Audio home shop products hideout news support about
Topic Options
#98190 - 10/21/18 05:51 AM Something Is Dead
EEman Offline
Desperado

Registered: 11/11/09
Posts: 482
Loc: Canton, MI
So my 975/7075 combo stopped working this weekend. None of the inputs work. The speaker level calibration test signals do not work, including to the sub which doesn't go through the 7075. Occasionally when I switch inputs I hear a slight pop coming from the speaker. My amp also has a buzzing sound which I don't remember having before.

As I looked around the system I noticed that a pair of my speaker wires were no longer connected to the speaker. They weren't shorted out but I can't guarantee that they didn't short out when they mysteriously disconnected themselves from my speaker.

My question is would this cause the amp to blow? Or is it possible the 975 is dead and the speaker wires are just a coincidence? Any ideas of how to test easily?

I have an idea that I will be contacting Outlaw shortly to send one of the units back frown
_________________________
975/7075/SMS-1
Aperion Verus Grand Towers & Bookshelves, Verus Forte Center, Infinity Surrounds, Ultra-X12
Oppo BDP-203, XBOX360, Xbox One
LG 65" OLED
RR2150 w/Klipsch SCR-2

Top
#98191 - 10/21/18 11:21 AM Re: Something Is Dead [Re: EEman]
XenonMan Offline
Desperado

Registered: 04/08/08
Posts: 2553
Loc: Columbus,North Carolina
I you hear a pop the amp is probably alive. Try a full reset on the 975 and if that doesn't work call Outlaw for advice. Does the 975 power on normally?
_________________________
Music system
Model 990/7500/Magnepan 1.6 QRs/Technics SL1200 MK2/Aperion S-12 Subwoofer/OWA3/Sony NS75H DVD
APC H15 Power Conditioner

TV System
Large Advent Loudspeakers/ Polk center/Monoprice surrounds/Panasonic Viera 42 inch/Onkyo HT-RC260/Sony BDP S590/Directv


Home Theater System
Onkyo PR-SC886/Outlaw 7125 Klipsch RF-82 L/R,RC-62 center, RB-35 SR/SL, BENQ HT1075, Outlaw LFM1-EX/OPPO BDP-83/Directv
Harmony ONE
Blue Jeans and Monoprice interconnects
APC H15 Power Conditioner

Top
#98193 - 10/22/18 08:44 AM Re: Something Is Dead [Re: XenonMan]
EEman Offline
Desperado

Registered: 11/11/09
Posts: 482
Loc: Canton, MI
Good call. I hooked the Oppo directly to my amp (L, C & R) and got sound so it's pointing at the 975.

The OSD and all the digital stuff appears to work. The factory reset did not fix the issue. The 12 volt out is turning the amp on so I'm thinking it's the analog output power supply that died.

I'll play a little more tonight and figure out what to do from there.
_________________________
975/7075/SMS-1
Aperion Verus Grand Towers & Bookshelves, Verus Forte Center, Infinity Surrounds, Ultra-X12
Oppo BDP-203, XBOX360, Xbox One
LG 65" OLED
RR2150 w/Klipsch SCR-2

Top

Who's Online
0 registered (), 68 Guests and 2 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Newest Members
richardr, Shawn4Klipsch, ejd747, Mel747, Whisenhunt
8320 Registered Users
Top Posters (30 Days)
XenonMan 5
Outlaw Ben 5
Stephen B 4
EEman 4
butchgo 3
Forum Stats
8,320 Registered Members
83 Forums
11,092 Topics
97,562 Posts

Most users ever online: 252 @ 10/08/16 06:08 PM