Outlaw Audio home shop products hideout news support about
Topic Options
#98153 - 08/17/18 01:12 PM 976 Problems
fastninja12 Offline
Deputy Gunslinger

Registered: 07/30/18
Posts: 4
I have a new 976 driving a couple of outlaw amps. Inputs are a ps4 pro, sony HD blurray, and an apple tv 4k all going to hdmi... The ps4 and sony will only work on hdmi 5. Apple will work on any hdmi in....Preamp has been back to factory, speedy return and was told the hdmi inputs connectors were oxidized. Still same problem plus the pass through is intermittent, don't see a pattern...sometimes works most of the time it doesn't. Outlaws said it was the TV's problem...but does the same on 2 samsung tvs.. upgraded all hdmi cables per outlaw's advice...

so now I'm taking all the sources direct to tv and digital audio from tv to 976...works but seems like a waste and I'm unsure of the d/a quality in the samsung...any thoughts?

snakebit....

Top
#98155 - 08/19/18 06:55 AM Re: 976 Problems [Re: fastninja12]
EEman Offline
Desperado

Registered: 11/11/09
Posts: 482
Loc: Canton, MI
That's strange. HMDI5 is the old 1.4 version of HDMI while the others are the newer 2.0 version. My understanding is they are only compatible from 2.0 down to 1.4 NOT the other way and then the 2.0 source has to dumb itself down to the 1.4 content. This suggests that your PS4 Pro and Bluray player are both using the older HDMI HW. Or maybe your TV is HDMI1.4 and doesn't fully meet the 1.4 requirements. I guess it's possible the 976 is correctly converting the 2.0 to 1.4 but your TV is not/

Try plugging you PS4 into the front HDMI port on the 976. That is the older HDMI format also.

What Samsung tv are you using?

Top
#98156 - 08/19/18 04:16 PM Re: 976 Problems [Re: EEman]
fastninja12 Offline
Deputy Gunslinger

Registered: 07/30/18
Posts: 4
Thanks for feedback. The Samsung tv I am currently using is a new 4kHDR Q6...The other is 2 year old entry model 1080...

Top
#98157 - 08/20/18 07:09 AM Re: 976 Problems [Re: fastninja12]
arbitrageur Offline
Gunslinger

Registered: 12/16/17
Posts: 19
Loc: Minneapolis, MN
Is it possible that the AnyNet (HDMI-CEC) support is agressively grabbing an input? I turned off HDMI-CEC to keep my AppleTV from grabbing inputs and powering off my panel (LG) after 15 minutes. If you only have one device plugged into the 976 at a time (any input) does it work reliably?
_________________________
Outlaw Audio Model 976 / 7700 / Ultra-X13
B&W CM9, CM Center, DS3 (side), DM303 (back)
Blue Jeans Cables (XLRs, Canare 4S11 Bi-wire, HDMI)
Tivo Bolt, Xbox One X, AppleTV, LG C765P
Roon, Allo Digione, Sonore MicroRendu, Uptone Audio LPS-1, Peachtree Audio Nova 150
GIK Acoustics Soffit Bass Traps, 244 Panels, Monster Bass Traps, QRD7 / Polyfusor Diffusers

Top
#98158 - 08/20/18 03:06 PM Re: 976 Problems [Re: arbitrageur]
fastninja12 Offline
Deputy Gunslinger

Registered: 07/30/18
Posts: 4
Thanks for the suggestion, I'll give it a try and post results.

Top
#98176 - 10/06/18 04:24 PM Re: 976 Problems [Re: fastninja12]
fastninja12 Offline
Deputy Gunslinger

Registered: 07/30/18
Posts: 4
Back again...I left the 976 alone for a while. I decided to give it another try. So I get my inputs working and things are going well. I have a 2 apple tv's (one tidal streaming, and a 4k for movies. and a sony hd blu ray. Things were working but I didn't know why. Today, I notice my sub was not working....finally do a reboot and start over. when I do the audio test and the calibration the sub works fine. But now the sub turns on automatically, but doesn't have any output. The display shows stereo and sub...I don't have a clue...I have another email in to Outlaw...see what happens.

Top
#98179 - 10/11/18 08:43 AM Re: 976 Problems [Re: fastninja12]
Outlaw Ben Offline

Gunslinger

Registered: 10/31/13
Posts: 206
Yes, your Model 976 came back into our facility for evaluation and had nothing wrong with it. After repeat testing, we cleaned your connections with Deoxit and the unit was sent back.

We received your correspondence, asked about ensuring your speakers are set to SMALL, but have not heard back. Please follow up with us at customerservice@outlawaudio.com so that we can be of further assistance.

Top
#98180 - 10/11/18 10:57 AM Re: 976 Problems [Re: fastninja12]
XenonMan Offline
Desperado

Registered: 04/08/08
Posts: 2560
Loc: Columbus,North Carolina
There are a few things that would make your sub come on but have no output. The mains being set to large would not allow the sub to see any input like Ben says. Could be the source does not have any signal low enough to activate the sub. Could be the subs volume is way low. Could be a bad signal cable (last two are unlikely since it tested good).
_________________________
Music system
Model 990/7500/Magnepan 1.6 QRs/Technics SL1200 MK2/Aperion S-12 Subwoofer/OWA3/Sony NS75H DVD
APC H15 Power Conditioner

TV System
Large Advent Loudspeakers/ Polk center/Monoprice surrounds/Panasonic Viera 42 inch/Onkyo HT-RC260/Sony BDP S590/Directv


Home Theater System
Onkyo PR-SC886/Outlaw 7125 Klipsch RF-82 L/R,RC-62 center, RB-35 SR/SL, BENQ HT1075, Outlaw LFM1-EX/OPPO BDP-83/Directv
Harmony ONE
Blue Jeans and Monoprice interconnects
APC H15 Power Conditioner

Top
#98182 - 10/13/18 07:39 AM Re: 976 Problems [Re: fastninja12]
975 destroyer Offline
Gunslinger

Registered: 09/07/15
Posts: 106
Loc: Georgia, US of A!
Potential connection problems: 976 in a system w/zero 4K gear?

If all 5/7 channels set to Large, should the 976 still output LFE to the sub?

Also has anyone tried setting surrounds to large, leaving LCR set to Small? 975 won’t allow surrounds Large, LR small. 976 “suggests” yes. 975 doesn’t say one way or the other.

Thnx, Tony
_________________________
Samsung 60" LED
Outlaw Audio 976
Samsung BD player, Phillips CD chgr, DirecTV rcvr

Canare 14 ga - LCR tweeters inside; CC outside
BJC 10 ga - LCR mids, inside & out
8 ga Powerline - LR woofers, inside & out

LR: tri-amped Polk RTi A7 -> 2 Rotel 98X & 2 P'sound HCA1000s
CC: Rotel RB985 -> tri-amped Polk CSi A6
SWs: 5 Audio Pros - B1.39 & 4 Evidence* - 1* @ ea corner
Surrounds: Hafler XL280 -> Polk RTi A3**
Power Conditioning & Distribution:
3 dedicated 20A feeds; APC H15; 4 Furman MP-20s
** Bi-amped early 2018

Top
#98225 - 11/23/18 07:54 PM Re: 976 Problems [Re: fastninja12]
975 destroyer Offline
Gunslinger

Registered: 09/07/15
Posts: 106
Loc: Georgia, US of A!
My 976 is due to arrive tomorrow. Can’t wait.

Tony
_________________________
Samsung 60" LED
Outlaw Audio 976
Samsung BD player, Phillips CD chgr, DirecTV rcvr

Canare 14 ga - LCR tweeters inside; CC outside
BJC 10 ga - LCR mids, inside & out
8 ga Powerline - LR woofers, inside & out

LR: tri-amped Polk RTi A7 -> 2 Rotel 98X & 2 P'sound HCA1000s
CC: Rotel RB985 -> tri-amped Polk CSi A6
SWs: 5 Audio Pros - B1.39 & 4 Evidence* - 1* @ ea corner
Surrounds: Hafler XL280 -> Polk RTi A3**
Power Conditioning & Distribution:
3 dedicated 20A feeds; APC H15; 4 Furman MP-20s
** Bi-amped early 2018

Top

Who's Online
0 registered (), 37 Guests and 0 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Newest Members
richardr, Shawn4Klipsch, ejd747, Mel747, Whisenhunt
8320 Registered Users
Top Posters (30 Days)
975 destroyer 11
XenonMan 7
Outlaw Ben 5
xrqp 3
Deromax 2
Forum Stats
8,320 Registered Members
84 Forums
11,098 Topics
97,600 Posts

Most users ever online: 252 @ 10/08/16 06:08 PM